..små små ord...*

Som de flesta runt omkring mig vet just nu, är mitt liv rörigt till tusen. Det känslomässiga hotar översvämma det mesta och efter helgens och måndagens bravader är det precis så att jag lyckas hålla näsan ovanför vattnet.

Och sittandes i min ensamhet i soffan på nedervåningen, slog det mig.. "Vad TYCKER egentligen de som jag umgås mest med OM MIG?".

Så jag skickade ut ett sms som sade "Kan du säga de 5 bästa sakerna med mig?/Tess"

Och svaren som kom in sade:

- Kanske inte de fem, men garanterat det bästa: din humor - T.O

- Du e underbar, söt, charmig, rolig, pratglad, smågalen, du tycker om mig, du är en bra mamma, du lyssnar o bryr dig - M.H

- Du lyssnar. Du är omtänksam. Du finns där om man behöver prata. Du är en god mor och man kan alltid lita på att du säger sanningen.  - E.L

- Jag finner dig spontan när tillfälle ges. Aldrig omöjlig. Ger ett bra utbyte att prata med. Jag har iaf inte uppfattat dig som dömande. Sen tycker jag du ser bra ut. - P.P

- Du är trevlig, rolig och väldigt charmig. Sen har du ofantligt fina bröst och är helt sjukt sexig. Jag kanske är bränd som listar de två sista. Men ärlighet är viktigt för mig. Vår relation bygger på att jag tycker om dig som vän å ena sidan och att jag vill ha sex med dig å andra sidan. Kan bara säga att jag gillar dig som fan tessan. Och så klart, skulle ge min ena hand för en natt med dig ;) - H.E

- Du är en bra vän som supportar när det krisar. Du är öppen och ärlig. Du är en bra mamma till becca-bus. Du är tokigt bra att resonera allvarligheter med, men du är så jäkla bra att skratta okontrollerat tillsammans med. Du vågar känna känslor, och erkänna att du känner. Du låter andra människor känna sina känslor & du kan sätta dig in i känslan (empati alltså). och så bor du i skövde.... det är också bäst. - T.S

- Intelligent, söt, rolig, gosig och trevlig.  - B.K

- Gosig, snäll, öppen, trevlig och rolig. - M.H


.. totalt 8 svar av 10 skickade sms, jag tror jag kommer att få 1 svar till, men han brukar inte ha mobilen nära tillhands...


/tusseluss - något varmare inombords när det stormar

Rödgråten, rödmosig och rödrandig..

Rödgråten pga allt som hände i går, pga att jag har förlorat min bäste vän.

Rödmosig pga de 2 dagars sol jag fick i helgen och fortsätter att utsätta mig för.

Rödrandig pga.. solallergin, JÄVLAR vad det kliar. :(


/tusseluss, ungefär 1.58m ovanför markytan, men kännandes som 1 cm.

luddigt - sade lill-troll

.. mmhm.. det ÄR luddigt fortfarande. Dotra mår inte bra än, utan uppsöker helst sängens lugna ro för lite sömn och kontemplering. Det verkar göra henne gott i alla fall, så jag tänker inte stressa ut och få henne sjukare, inte efter den febertoppen hon hade i lördags.

hemmafronten är jag själv hyffsad, energin återvänder så sakteliga och den där disken, är inte fullt lika hånande som det brukade vara, kanske därför att den vet att den kommer att decimeras rejält i kväll. Ensamheten skrämmer inte, för jag vet att jag har folk som bryr sig. Inte för att de hör av sig, men för att de helt enkelt gör det.

Det gör även att jag inte alls känner för att sitta stilla och spela WoW till den milda grad som jag gjort innan, utan faktiskt får tummen ur för att göra andra saker *woohoo* ... och jag tror att T. spelar stor roll där. Alltid roligare att ha folk över när det inte ser ut som 7 svåra år hemma.

/tusseluss - på väg in i duschen mot ett renare liv

Slappardag med film

.. och en Thom i soffan.

Efter en mycket sen natt, vi somnade runt 05 snåret efter mycket garv och en trave filmer, Bulleproof Monk, Sinbad: Legend of the Seven Seas, samt en del tevetittande, vaknade vi relativt utsövda runt 13 tiden.

Då blev det mera tv, tjöt om ditten och datten, sen så fixade vi lite mat, (läs Thom cyklade och köpte nygräddad baguette, nygrillad kyckling, tomater och gurka samt söta jordgubbar och lite tropisk Fanta) .. och satte oss för att titta på Memoirs of a Geisha, en absolut genomvacker film.

Sen var det dags för Thom att tänka på refrängen och tog sitt pick och pack och åkte hemåt igen. Fast jag tror han kommer tillbaka nångång.. hans duschtvål står nämligen kvar i min dusch. Och om inte, så har jag nu killdoft på flaska om jag skulle känna mig alltför ensam.

Nu blir det en liten sväng in i duschen för mig och Dotra, sen så lite WoW och eventuellt lite mera TV, innan det är dags att sova igen.


/tusseluss - tilltuffsad och osminkad


Sen kväll med... Thom?!

Se på fasiken, det blir det.

Efter helgens bravader med film och sånt på torsdagen, ännu mera film och slöande på fredagen, bra film "One missed call", för att sen på lördagen sticka över till S & L för att fira S's 25års dag. Toppen inte sant? Jo då, det var helt perfa, tills kl 23, då ex-sambon ringer och berättar att Dotra Mi har 41.5 graders feber och knappt är kontaktbar. 40 mins samtal senare efter att ha jagat akutläkare, sjukvårdsupplysningen, läkemedelsupplysningen, akuten på KSS - Skövde, akuten på Huddinge Lasarett och akuten på KS, så kom vi fram till.. absolut inget alls. "GE ALVEDON OCH AVVAKTA"... underbara råd till skraja föräldrar.. - NOT!

I alla fall, idag på dagen hade febern sjunkit till 38 på dagen, och nu i skrivande stund har Dotra mi en temp på 36.6 grader, vilket är helt normalt i hennes fall *WOOHOO*

Men för att återgå till lördagen, efter det lilla chockbeskedet ( då Dotra Mi har olika diagnoser i grunder, autism och epilepsi samt hjärnskador är några av dem) så var jag inte längre på festhumör. Så när de andra ca 15 deltagarna började lufsa ned mot Staden och Husaren, då var det jag som tog mitt pick och pack och åkte hem.

Där jag sen sminkade av mig, bytte till myskläder och kurade ned mig i soffan och somnade ganska fort, innan E. dök upp vid 03 tiden för att utnyttja soffan för lite sömn.

Idag, så var det soffliggande i hela 8 .. ja ÅTTA raka timmar, vi såg "There will be Blood" riktigt bra faktiskt, sen blev det Wallermans för lite mat och sen shoppade jag mat innan Dotra kom hem.

Nu sitter jag och väntar på att Thom ska komma hit, alltså han har redan varit här en sväng och lämnat kvar 13 daimpannacotta, men han behövde lite kläder och sånt tills i morgon med, så han cyklade hem en sväng för att hämta.

Sen blir det "The Crow" och förmodligen en hel trave till med filmer..

Just ja, nämnde jag att han var ledig i morgon med? .. Mao, det lär bli en jäääkla massa filmer !

/tusseluss - i mjukiskläder, knaprandes lyckopiller och mår finfint

Utmanad - av zillgrisen

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din .
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
♦ Duscha
♦ Duscha Dotra mi
♦ Tvätta lakan
♦ Diska efter den mycket roliga helgen
♦ Träffa läkare kl 16.30

Vad gjorde du för 10 år sedan?
♦ 1998, jag hade ett av mitt livs mest helvetiska år, dottern insjuknade i herpes-encefalit i februari och troddes inte kunna överleva, 4 månader på sjukhus, rehabilitering, dubbelsidig handledsinflammation och dyligt..

Ställen du bott på?
♦ Jäklar, ehm.. en massa? Borås - Hulta, Lund, Trollhättan, Borås - Sparsör, Borås - Fristad, Slite - Gotland, Storfors, Borås (igen), Skövde, Jakobsberg och sen Skövde igen... och det är nu här jag har börjat rota mig för gott.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Åka till USA och se om det finns någon form av specialistvård för min dotter
♦ Skaffa en bil
♦ Avbetala CSN
♦ RESA!!!
♦ Ge mina vänner en del av kakan


Jag har ju inte några vänner som inte redan ÄR utmanade... så, jag tänker låta det stanna här hos mig.

/tusseluss - med ananassmak i munnen

Zill med potatis.. eller hur man tömmer en butik på 5 sekunder.

Jag har haft min sommars bästa helg hittills.. och förmodligen den bästa på hela sommaren.

Allt började i torsdags, då min älskade zillräka snubblade hit för att stanna över helgen. Vår gemensamme kompis och tillika mitt ex, Erik, fyllde nämligen 24 år på fredagen.

Men torsdagen började med fika, mathandling och en massa skratt. För att sen sluta upp med Maria och ErikWallermans för en god middag. Väl där... 3 flickor 1 flaska gott rödvin och de riktigt dumma reklamerna " I <3 cum" (Locums julreklam) och "getfitta".. ( ett engelskt gym "Get Fitter.. " fast på slang) satte nivån på kvällen. Erik åkte hem då hans förkylning fick honom att inte vilja vara i närheten av vår volym på tal... Vi rullade vidare hem till mig för ombyte av kläder, Maria gick hem då hon skulle upp och jobba dagen efter, men och sen var det ned på stan till Husaren och dess rockklubb. Flera shot och drinkar senare med Katta och Face så drog vi först hem till Face för "Ett kilo mjöl" med Grotesco, sen var det mera vin och Singstar hemma hos mig.

Den kvällen slutade med sängstup kl 0500...

.. vilket leder mig till fredagens hur man blir väckt av telefonen kl 09.45, då lillans doktor vill snacka diagnoser, utsättande av gammal medicin och insättande av ny. Där står man svajandes och smått illamående, då man flygit ur sängen alldeles för fort för att svara. Nåja, efter det bryska uppvaknandet tyckte Zill och jag att vi lika gärna kunde gå ned på stan och titta runt lite, eventuellt hitta en present till Erik som trots allt fyllde år den här dagen. ... Vi hittade en urfin tröja till Zill på Carlings, fnissade hysteriskt åt "Sayo- incidenten", ie ett grönt elakt moln av rödvins-bakis-mage-mök, som förmodligen klassificeras som BIOHAZARD NIVÅ 1!, samt tömde spel och tobak på all Black Devil's ( ett cigarettmärke med chokladsmak... )

Erik kom vid 14 tiden och kollade film och tjötade, fixade tacos utan taco-kryddning, det gick, men det blev jääääkligt starkt, drack vin, cider och öl tills det var dags att börja röra sig mot kåren för sommarpub. Väl där var det glada pååterseende kramar för Zill som inte varit nere här på månader, och vi hade det riktigt gott, många glada skratt.
  (bild snott från Maria, och jag hoppas att hon tycker det är ok att jag snodde den)
När kåren stängde kl 01, drog vi ( Zill, Tess, Erik och Thom) vidare till Krikelin för lite hederligt röj och mera kramar.

Även den här kvällen slutade med efterfest och snackThom fixade käk till oss, mumsigt, sen filmtittande tills dess att vi däckade kl 05 på morgonen igen.

Lördag morgon, kl 09.00, ÄCKELVARMT i hela lägenheten, vi sätter oss på altanen för en cigg och lite snack om gårdagen.Thom började jobba på Wallermans igen kl 12, så han gick ganska snart, Erik hade farfarsfirande kl 15, så han åkte vid 14 och zill skulle hämta saker hos sin fd sambo. När hon hade kommit tillbaka så tyckte vi att filmtittande var en riktigt bra idé efter 2 dagars festande och sol så jag och Zill stack in till stan en sväng för att hyra 2 filmer, Juno och I am Legend, hon passade även på att köpa Hard Candy och Brokeback Mountain.

Väl hemma sen, dränkta som 2 katter i det jäkla skyfall som vi hamnade i, somnade vi kalla och frusna i soffan lite grann medans våra kläder sakta torktumlades. Efter 3 timmars on-and-offsovande, kollandes på Beauty and the Beast, Juno och Hard Candy så framåt 18 började magen vakna till liv, så då rumlade vi tillbaka till Wallermans för ännu mera mat.

Väl där bestämde vi med Thom att han skulle komma och kolla på I am Legend med oss när han hade slutat från jobbet. Så kl 01 på natten kom han förbi, så vi kollade på den, och Over the Hedge innan vi däckade kl 05.. IGEN.

Söndag, slappardag deluxe, mera filmtittande, slappandes i soffan, sen mysig middag med Maria på Wallermans.. IGEN, tredje dagen i rad, och DE hade verkligen mycket att göra. Allt regn verkade dra ut allt folk i skövde för att äta på restaurant.  Efter thom hade slutat på jobbet vid 22.. så kom han förbi med ett dussintal filmer till, så söndags natten bestod av The Crow, Surf's up, Teenage Mutant Ninja Turtles innan vi somnade vid 04 tiden..


Måndag,  upp vid 11, frukost cigg, mer teenage mutant ninja turtles, packning av Zill, gå ned till stationen och vinka av henne vid tåget runt 13.40, sen upp till Normas för riktigt frukost, baguette med skinka, caffé latte, coca-cola och brownie med Erik och Thom. Sen shoppa lite mat till Rebecca på Willys och sen hem till mig kl 15.30. Thom stack vid 15.50 för att börja jobbet, Rebecca kom hem 16.05 och Erik åkte kl 17.00.

Vilket lämnar mig med ett tyst och relativt tomt hem, ungefär lika stökigt som när Zill kom i torsdags förutom på disken ( mycket mer disk var det då, men vi är nästan tillbaka dit igen)

och här sitter jag, klockan är 17.32.. och det är dags för middag. marinerad fläskfilé med potatissallad, sen blir det raid med gillet i WoW och sen nattning av dotter.

Och jag, jag har haft en av de roligaste helgerna på riktigt, riktigt länge...

/tusseluss - utan tussar och trassel, med fötterna på jorden

Söt

 

Vår söt...


RSS 2.0