Helgen in memoriam

Mhmm.. det var ett tag sen man skrev här, har haft fullt upp med skola, egen förkylning, dotterns förkylning, 25-årsfest och sånt.

Jag har haft en riktigt bra helg, trots att jag inte tagit min medicin... åt på Mangos i fredags. Var där med Fia, Gugge, Gebens, Klint och Erik. Riktigt mysigt, gott med rödvin, trevligt sällskap och god mat.. Sen gick vi till Krikelin lite och snackade vidare.. mys mys.

Och i lördags så var det Dahls/Emmas födelsedagsfest på Norma, Dahl och Emma fyller nämligen år på samma dag, den 23e sept. Dahl fyller 25 och Emma 22. I alla fall, temat för kvällen var 80tal, så yours truly, spökade ut sig med:

- sönderslitna jeans
- fransad t-shirt
- stövletter med stilettklackar
- grön & rosa ögonskugga
- grön mascara
- våfflad lugg
- hästsvans med rosa hårband och rosa hårspännen
- rosa collegetröja (vintage från -88 !!)

Vi hade urkul verkligen, även om både biljarden och darten gick åt helvete för mitt lag.. Efter Normas stängde kl 00.30, stack järngänget över till Krikelin och röjde vidare till 02...

Sen åkte jag och Erik hem och bara däckade på soffan efter lite mys.

En riktig.. RIKTIGT bra helg.

/tusseluss - trött, träningsvärk och tossig

Utmanad - lista

Fem saker i min frys:  Broccoli, pyttipanna, is, bacon, bröd

Fem saker i min väska: Plånbok, kalender, mp3spelare, mobilen, tuggummi

Fem saker i min garderob: de e alla tomma... jag har allt i lådor/kartonger... så egentligen, kartonger x5
Fem saker i min bil: Jag har ingen bil  jag heller...

Fem personer jag utmanar: 
ingen alls.. jag e alldeles för ensam av mig... men jag sänder massor av tankar till: Thom, Erik, Zill, Strulet och mitt lill-troll



/tusseluss - tröttmössa

In absurdum...

.. hmm.. tja.. jag vet faktiskt inte hur jag ska definiera mina tankar just nu... absurda är det minsta man kan säga.

Dagdrömmerier om blod, avslitna halsar, hur man bäst dödar/slaktar zombies... vådan av att försöka skriva ett filmmanus helt klart. Märks att det börjar ta över tankeverksamheten just nu... allt kan användas som vapen.. Mina vanliga gafflar är utmärkta att ta ut ögon och tunga med.. knivar, well, snitta halsen eller buken... en stol, perfa, slå dem i huvudet eller krossa benen...

*suck*... min hjärna e sjuk.. men det är bra, i alla fall angående zombie-manuset.. annars skulle man ju verkligen undra..


/tusseluss - little girl lost fighting zombies

Måndagsfundering...

..sittandes framför datorn, spelandes lite spel och lyssnar på mp3orna i bakgrunden.

Vart är jag egentligen på väg?

Vart är mitt liv på väg?


Har jag kommit något vart på 1 år.. eller står jag fortfarande kvar och stampar på samma plats som innan?
Trivs jag med mig själv, eller har självhatande blivit en för stor del av den jag är?
KAN jag älska någon annan?

Kan jag ÄLSKA MIG SJÄLV?

.... satt och kollade igenom gamla foton... för ett år sen såg jag sååå glad ut.. fast jag vet att jag inte var det... jag vet att det var mycket mörker inombords, gråt, ilska och förtvivlan..


Idag ser jag inte lika glad ut.. men jag är inte olycklig, inte just nu...

/tusseluss - fundersam över vilken väg att gå...

Så var helgen slut igen..

och mitt besök sitter på tåget hem mot nynäs...

Det var inget långvarigt den här gång.. jag var inte ens ute när de andra var ute. Jag låg hemma och sov i min lilla säng med mitt lilla sjuka lill-troll och tog det lugnt, när resten av folket festade nätterna igenom...

Visserligen blev det inget sex heller, men det börjar ha gått så lång tid nu att jag knappt kommer ihåg hur det känns.. *ler lite ironiskt*. Och ändå, ändå tror jag att det är jag som drog det längsta strået.., ingen alkohol i kroppen, ingen baksmälla, inga dumheter gjorda.


I morgon är lill-trollet fortfarande hemma, men förhoppningsvis blir det skolgång på tisdag igen.. onsdag har jag ju obligatorisk skola själv, så är hon inte frisk då, då måste jag ha hittat en barnvakt igen.


Nu blir det nog dags för ytterligare en kopp kaffe.. och sen ska jag rota runt i frysen efter något smarrigt att ha till mina kantareller..och efter det... blir det att kura ihop sig på soffan och kolla film.

För, för mig, blir helgen riktigt lång, när man går upp vid 08 varje dag, och somnar mellan 23-01.. och det mina vänner, är faktiskt skönt.

/tusseluss - förkylningsbotaren

TGIF - thank god it's FRIDAY!

Så.. vaken och uppe, ätit frukost, fått min morgoncigg och kaffe... och ett litet snack med Erik. Inte en fel början på dagen direkt.

NU bär det av till skolan och sen psyk.


Ha en bra dag där ute!

/tusseluss - mår bra

Se på fasiken vilken torsdag!

Den började med att jag INTE snoozade bort något på morgonen, utan 07.05 var jag uppe ur sängen/soffan. Började fixa med frukosten och kläderna till lill-troll, då hon har/hade skolfotografering på morgonen. Men inget lill-troll kommer, trots de höga ropen om Yoggi och Cheerios. Väl uppe på övervåningen, hittar jag en trött, snuvig, blankögd, svettig lill-tös, varm i nacken och inte alls på humör att lämna sängen. VE OCH FASA, hon e sjuk och idag av alla dagar, när jag har en massa möten!

Så jag tar tempen, mycket riktigt, 38.3 i temp. Fan ock, men, jag gör en fuling med tanke på fotograferingen, jag ringer till skolan och säger att hon inte mår så bra, hon känns varm.. och att jag har tagit temp, men att den "bara" är 37.4, och jag inte riktigt vet hur jag ska göra.

De tycker jag ska skicka iväg henne, och så kan de skjutsa hem henne efter fotot om hon inte orkar mera. Vid kl 10 har jag ännu inte hört av dem, så jag ringer och kollar, då är hon jättepigg och på gott humör ute på Södra IP och kastar boll. Inga spår av nån sjukdom där inte!

Vilket låter bra för mig, jag förbereder mig för att äta lunch, gå till viktväktarna och sen till psyk kl 14.

Hos Viktväktarna väger jag in mig på 93.2 kg, och det ska bara gå nedåt.

Väl efter lunchen på väg till psyk, PRECIS utanför dörren, känner jag ett stick på halsen. Jag tror först att mitt halsband eller mp3 spelare har fastnat i nått hårstrå, alt. att lite av min glöd har flugit iväg och bränt mig. Men inte då, det var en JÄVLA GETING... och jag som är överkänslig!!

Det var bara att spring upp till psyk, säga som det var, få ny tid i morgon kl 13, sen raka vägen till vårdcentralen för att få antihistaminer (Clarityn) och kortison (Betapred).. den timme som hann gå innan jag fick medicinen.. well låt mig säga så här, jag hade en dubbelhaka och svullet ansikte deluxe. Rosslig andning, och slemhosta/vätska i lungorna.. INTE KUL NÅN-JÄVLA- STANS!

Efter den pärsen satte jag mig och tog en snabbkaffe på Norma's med Erik, innan vi hyrde 3 filmer till i kväll, och sen var det av till nästa möte. Möte med skolan, rektorn angående hjälp med lite mera avlastning. Vi snackade massor om lill-troll och bestämde att fixa ett stormöte med alla inblandade. Vid 18-tiden var vi klara och jag hoppade på nästa buss hem.

Väl vid Hallonet, satte hungern in igen, så jag köpte köttsoppa.. vilket nu står på spisen och puttrar.. och snart är i min mage.

Resten av planerna för i kväll inbegriper:

  • Fixa det sista av disken och spisen
  • Tvätta laken till Zill-iz-zöt och Erik
  • Plugga till morgondagens föreläsning och lab om PVK.
  • Kolla film med Erik 

/tusseluss - jag E bra, jag E bra, jag E SÅ JÄVLA BRA


... detta e fan inte sant...

.. ställde mig på vågen i morse.. visade 96kg... och jag glodde både en och två gånger... hmm det här kan inte stämma.. senast jag kollade stod den på 93 (2 veckor sen).. och så mycket har jag inte ändrat matvanorna.. *tänkte efter*


Jag äter ute alldeles för mycket, har börjat äta godis/glass i mängder.. rör på mig alldeles för lite, och äter piller som gör att man går upp, + har astmamedicin med kortison.. .. en JÄVLA dålig kombination!

Så från och med nu (ja, tom i morse INNAN jag ställde mig på vågjäveln hade jag bestämt mig).. nu SKA jag gå ned.

Och jag kommer att blanda 3 metoder.. eller vänta.. 4 snarare.

Viktväktarna (räkna points)
Nautilus (gå på gym och öka musklerna/konditionen!!!)
Phenyl-7-stack (piller.. som ska boosta förbränningen.. ephedrafria om ni undrar!)
Tallriksmodellen (ät varierat!!)

I alla fall, om ni vill veta mina mått (vissa är uppskattade då jag inte har alla medel tillgängliga att mäta allt):
 
 

  • Längd:  158 stolta (korta?) cm
  • Aktuell vikt: 96 kg (alt 95kg, vågen är lite knepig)
  • BMI: 38.1
  • % Bodyfat 48%
  • Midjemått: uppskattat till mellan 106-110 cm
  • Delmål: Komma under 90kg, sen under 85, sen under 80... ja ni fattar
  • Slutmål: Mellan 58-63kg
  • Tid: Det får ta så jävla lång tid det vill, men jag skulle ju vilja se fin ut till jul.. ja jul 2009 that is.  ( Och om jag har räknat rätt, så är det 66 veckor till jul 2009... och jag ska gå ned 33 kg.. vilket borde ge mig ungefär 0.5kg i veckan, helt klart "doable")

/tusseluss - har bestämt sig, och hoppat på tåget mot Smalköping 


Iprén, ta en och ring mig i morgon..*host host*

Så.. jag lyckades självklart inte somna efter Thom hade åkt igår... som vanligt med andra ord. Filmen var riktigt bra faktiskt, vi kollade på Deathwatch.. semirysare/tänkvärd film helt klart.


Har nu .. ca 3½ timmes sömn i kroppen, men även en ordentlig frukost! .. En stor tallrik med Kellogs' K Red Berries, Jordgubb/vanilj Yoghurt 2%, och ½ nektarin. *mums mums mums*. Nu ska jag ta en timme och läsa igenom all medicinsk teknik om att sätta kateter, KAD, igen. Man kan aldrig läsa för mycket på sånt..

Sen blir det lab/föreläsning på skolan 13.15-15.00, och efter det, en sväng till Normas, där jag hoppas springa på Fia och Erik.. Sen hemma vid 17-tiden igen, då lill-troll kommer från skolan. Hon måste fixas kläder, hår och ansikte på, då hon har fotografering på skolan i morgon... sen så ska det packas medicin för Blåvingen med..

Sen blir det diskning.. Oh, just ja.. jag har ett rent köksbord *WEEHOO*, tvättmaskin är bra till mycket *fniss*

..
sen hoppas jag på att Zill ringer mig.. och sen blir det väl lite matlagning och mera pluggande skulle jag tro.

/tusseluss - fortfarande sjukling, men på G.. alltid på G! 

Guess who's back!

WEEHAAA!

Från att igår ha känt mig som den mest bedrövliga människa som gått på denna jord, till att ha vaknat vid 05.55.. och må riktigt hyffsat! Det måste ha varit den där "krisen" i sjukdomen igår.. och jag klarade den.. fast det tog på krafterna minst sagt.

Idag ska jag fixa lite här runt hemmet, har inte direkt haft ork den senaste veckan, samt jag måste plugga då jag har min första lab på KAD i morgon *spännande*

Dottern mår bra och om jag har tur, så blir det en liten filmkväll med Thom i kväll med :)

/tusseluss - on the right track back

RSS 2.0